6 Mayıs 2014 Salı

Hasbihal 17

Meczup bireyselliklerin ruhumuzu kemirdiği bu stres çağında aramızdaki dayanışma ve fikri mülahazaları yeniden filizlendirecek hiç tükenmeyen manevi çarelere hepimizin ihtiyacı var. Ön yargısız ve ön yergisiz olarak bir birimizi dinlemeliyiz. Aydınlanmayı ve ferahlamayı uzaklardan gelecek tılsımlarda değil bizden olanlarda aramalıyız. İhtiyacımız olan ne reform ne de değişimdir. Asıl yapmamız gereken öze dönüştür. Yoksa toplumun her kesimini saran beyin tutulması ve ruhsal felç devam edecektir.
·            *     *  
Ruhun tesellisi hiçbir zaman süslü kelimeler, şaşaalı mekânlar, lüks ve sefahat olmadı. Huzurluyum diyenler hep bambaşka hülyaların peşinden gidenler oldu. ‘O’ hülyalarının ardından çocukça koştular. Ne yoruldular ne de heyecanlarını yitirdiler. Kimileri buna ‘aşk’ dedi.
·                  *        *
Yağmursuzluktan dolayı felaket senaryolarının dimağları zorladığı geçen haftalardan sonra bu hafta gelen rahmet tek (ve şüphesiz) kelimeyle İlahi İhsandır. Ey biz! ne kadar da aceleciyiz?   
·              *     *
Sevdiklerimize manevi hediyeler verelim. Dua gibi, iyi söz gibi, teselli gibi, muhabbet gibi.
·             *        *

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...