27 Mayıs 2014 Salı

Ekrem Bey komedyası


Son Ekrem Bey komedyasını zamanınız olursa okuyun. 1-2 yıl önce bu gazetenin en büyük avantajının abonelerinin gazeteyi okumamasıdır demiştim. Bir arkadaşım benim adıma epey bir tweetlemişti. Nedeni çok basit. Çünkü gazetenin yazarları öncelikle Türk insanının duyarlılığından uzaktırlar.
Neler yazmadılar ki ! Teröriste gerilla dediler. 30 gün boyunca İslamcılığın bittiğini yazdılar. Hükümete tarih kestiler. Kredi kartının fetvasını verdiler. Dağa çıkmayı masumlaştırdılar.
Son komedya ise “Çadır Devleti” isimli yazısı: Güya içinden geçenleri bir arkadaşına söyletmiş ve arkadaşı demiş ki: Türkiye’de işler iyiye gitmiyor(muş). Seçim kazanmak falan iş değişmiş. “Germeyin artık.” Diye de eklemiş. Hükümetin hem işlerini anlatmış hem de ara ara sızlanmış ve kendince tespitlerde bulunmuş.
17 Aralık’tan önce olsaydı yazsına daha çok zaman ayırırdım.  Ama değmez. Gazetedeki yazıları bile kutsayanlar ve yaşadıklarından ders çıkarmayı bilmeyenler için hiç değmez.
·                   *             *    
Milli iradeyi hiçe sayanlar.
Bazı soruların cevaplarını bulamazsınız. Çünkü cevaplar sistemin sahiplerini rahatsız eder. Aşağıda bu cevapsız sorulardan birkaç tanesini sizlerle paylaşacağım.

1.     Yıllarca sağ partilerden, sağcı ve muhafazakâr kesimlerden faydalanmış olanlar nasıl oldu da kendilerine destekleyen bu insanlara karşı nankörlük ettiler?
2.      Yabancılara, inanmayanlara ve gerektiğinde (kendilerince gerektiğinde) din düşmanlarına karşı hoşgörülü olan bu arkadaşlar neden kendilerini maddi ve manevi kollayan insanları arkasından vurdular? Bu insanlara karşı sözlü ve yazılı saldırıyorlar?
3.     Milli İradeyi hiçe sayarak kendi bildiklerini inadına okudular? Halen daha okuyorlar?
4.     Bir zamanlar siyasete uzak duruyor gözüküp de neden bu kadar siyasetle uğraşıyorlar ve ülke siyasetini manipüle ediyorlar?
5.     Önce usul usul ilerleyip sonrasında ise geliştikçe değişiyorlar?
6.     Öz eleştiri özellikleri neden yok?
7.     Her davranışlarını neden kutsama gereği hissediyorlar ve dini referansları işlerine geldiği gibi kullanıyorlar?
8.     Son yıllardaki sosyal hayattaki inanç özgürlüğü konusundaki serbestlikleri neden görmezden geliyorlar?
9.     Birçok İslam alimine kötülük yapmış, dinin yaşanmasına engel olmuş kişilere yeşil ışık yakıyorlar? Onlara şirin görünmeye çalışıyorlar?
10. Kendi yayın organlarını okumadan neden yüceltiyorlar?
Bu soruların cevaplarını bulmak çok zor.  Cevaplarının bulunmasını istemiyorlar, bu soruların konuşulması bile onlar için başlı başına büyük bir sıkıntı kaynağı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...