31 Aralık 2013 Salı

İkibinondört


Bu yıl her şeyi kendiniz için isteyin. Herkesi ihmal etseniz kendinizi asla ihmal etmeyin. Gücünüzün farkına varın. Kendi başınıza, kimseden yardım almadan yaptıklarınızı düşünün.
Dostlarınız kıymetinizi bilmiyorlarsa boşuna onlarla bir yıl daha ziyan etmeyin. Zaman, insanlara ikinci ve üçüncü şansları verebileceğiz kadar cömert değil. Az ama öz arkadaşlarınız olsun. Kafanız rahat olsun.
Bırakın insanlar size imrensin, sizi işlerinizle ve yaptıklarınızla bilsin. Çalışırken ve düşünürken kimseyi görmeyin. Asla taviz vermeyin. Yanlışlarınızın hesabını nasılsa siz veriyorsunuz öyleyse tüm riskleri siz alın ve başarıyı da siz sahiplenin.  
Klasiklerinizi raflardan indirin. Günlük gündemlere takılmayın. Aldırmayın, tarzınızı siz belirleyin.  Ansiklopedik bilgiler edinin. Edebiyat, tarih, felsefe okuyun. Elinizden geldiği kadar sosyal medya zırvalığından uzak kalın.
Kendiniz, aileniz, ülkemiz ve tüm İslam âlemi için dua edin. Hiçbir yere üye, alet, kul, köle olmayın. Kimseden kimseye fayda yok. Siz varlıklı olursanız herkes sizinle olur.
Allah birliğimizi, dirliğimizi korusun. Bizlere inancımızın gereği yaşamayı nasip etsin.
Selam ve dua ile,

Turgay Urgur   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...