28 Aralık 2013 Cumartesi

GÜNDEM


İnsanların bazıları ideolojik gayelerle aşırı-özdeşirler ve yaptıkları işlerin insani sonuçlarını göremezler.
Üniversitelerin bu sene komplo teorisyenleri bölümü açması isabet olur. Bu kadar psikolojik harp uzmanı biraz fazla değil mi?
Rahat olalım. Kimseyi (hırsızı veya sırtımızdan vuranları) savunmak zorunda değiliz. Lakin kendimizden emin olsak hiç de fena olmaz hani….
Bir zamanlar öteki(ler) vardı. Şimdi herkes bu oyunda yer almak istiyor. 28 şubat rovanşıcıları, minik cemaatler, akreditasyon mağdurları, unutulmuşlar, terk edilmişler, af edilmişler, kovulmuşlar vd. Seviniyorlar hepsine gün doğdu. Fırsat geçti.    
İmanın şartlarını, duayı, hak, hakikatı, haram ve helali yeniden hatırladık. Unutmadan pratiğe geçsek ne de güzel olur.
‘Din kardeşliğini, cemaati, adaleti, faizi, bireyi, vicdanı, vefayı’ bilen birileri yeniden tanımlayıverse ne de güzel olur.
“Hak ettiğimiz gibi mi yönetiliyoruz?” kimleri rahatlatır.
Birçok vekil ve bakanımız diyor ki: Vekil maaşıma yıllardır dokunmuyorum. Burs olarak dağıtıyorum. Allah kabul etsin. Türkülerde ‘askerimiz fakirden olur.’ Bir gün fakirden de vekilimiz olunca, işte o gün demokraside gelmiştir. Adalet de gelmiştir.      


T.urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...