21 Eylül 2013 Cumartesi

Sarıgül(ler)



Sarıgül, partisi belli olmayan veya herhangi bir partiye bağlılığı net olmayan bir belediye başkanı olarak karşımıza çıkıyor.

Onun adaylığı akla garip sorular getiriyor. İstanbul’dan aday olan bir kişi neden tüm Türkiye’yi geziyor ki? Bunun cevabı aslında kısa ve net: Sarıgül’ün siyaseti tanıtımına, tanıtımı da siyasetine bağlı. Bu kadar tanıtımın arasında ‘belediye hizmetlerine vakit bulduğunu düşünmek’, siz de takdir edersiniz ki kolay olmaz. Geniş çaplı bir tanıtımla vazgeçilmez bir adam olmak istiyor. Böylece almak istediklerini daha rahat alabilecek bir pozisyona ulaşıyor.

İç sesimizin bize söylediği gibi ‘bu işler’ eskiden bu yana mı hep böyleydi? Yoksa son yıllarda ivme mi kazandı?


Bu işler; ivme kazanmanın ötesinde siyasetin ileri(!) gidenleri için salgın bir hastalığa dönüştü. Birçok meslek sahibinin uğraştığı tek bir işi vardır. Birden fazla işle uğraşanlar da işin aslı çok başarılı olamamaktır. Lakin bugün siyasetin yönetici kadrosundakilerin veya çiçeği burnunda siyaset sevdalılarının yapmakta oldukları birden çok iş vardır. Müteahhitlik, enerji, sanayi ve doğal kaynaklarla uğraşanlar; kısacası büyük sermaye sahipleri ya da büyüme sevdalıları siyasete bir başka göz ile bakıyorlar. Gücü olan aynı zamanda en akıllı olmaya namzet gösteriliyor. İşin özü parayı basan düdüğü çalıyor. 


Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...