21 Mart 2013 Perşembe

Bu şehir(herhangi bir şehir) ve ????


Bu şehir(herhangi bir şehir) ve ????

Tozlu sokakları, üstüme gelen daralmış yolları, buz gibi pazar meydanları ile bu şehir benim mi? Kafelerde ziyan olan gençlikleri, namustan kaçamak kuytuları ile bu şehir ben miyim? Dost sohbetinden uzak temizlikten mahrum mekanları, pejmürde ve keyfi yapılanmaları ile bu şehir biz miyiz? Kaliteden yoksun çocuk parkları, denetimsiz iş yerleri ile bu şehir yoksa kimsesiz mi?

Hey gidi medeniyet! Zaman ileri sen geri mi gidersin? Kiralar arttıkça insanlık ucuzlar mı? ‘Sen çalış ben yiyeyim’ dedikleri yeni dünya düzeni mi? Engelli vatandaşlarımız camiye hiç gidemeyecek mi? Bu engelleri görmemek(görememek) nasıl bir engellilik? Çocuklarımız burada olması gereken okullar için dışarıya gitmeye mecbur mu? Tüm yatırımları diğer seçimin ötesine bırakmak ne tür siyasi bir kurnazlık? Fotoğraf siyaseti(!) bu soru(n)lara çözüm mü? Hallederiz edasıyla bulamaç yapılmış sorumluluktan kaçış ve bilirkişi müptezelliği ile siyasi paçozluk yine(!) yeni öneriniz mi?

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...