28 Mart 2013 Perşembe

Ah şu madalyon (3)


 

Yeni anayasanın fikir ortağı, akil vereni neden içeride ki? Madem bu kadar itibarı var, salıverin gitsin. Modern dünya bu işlerini böyle mi yapmış? Tarihte örneği var mı?

Abd şunu demedi mi? Suriye’yi daha çok kızıştıracağız, İran’a gireceğiz. Siz bir an evvel İmralı ile anlaşın. Sonra ‘demedi demeyin !’ demedi mi?

Yeni dünya düzeni denilen: “Tarihinden, Milletinden, ahlakından, geleceğinden ödün ver. Orta doğunun halklarının haklarından koparabildiğini kopar.” Değil mi? Bu sürü kendi yavrularını da yemedi mi?

·                 *           *  

Tarih şuuruna her zamankinden çok daha ihtiyacımız var.

·                  *          *

Bir zamanlar (vakitli-vakitsiz) eğitimden tutunda laikliğe kadar her konuda yorum yapan-akil veren kanaat önderlerimiz vardı. Böyle zamanlarda susmalarındaki hikmet nedir ki?

·                 *            *

Pkk’nın çok uluslu taşeron bir örgüt olduğunu bile bile arkasındaki güçleri açıklamak yerine sorunu terörle mücadeledeki hatalara bağlamak çok zor bir ‘akil’ ve ‘akilli açılım’ gerektiyor. İşte bu yüzden sap ile saman hiç ayrışmıyor. Akil oyunlarıyla avutuluyoruz. Sonrasında da akil ile sakil karışıveriyor.



Turgay urgur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...