7 Ekim 2012 Pazar

Başarı 2


 

Başarı kollektif çalışmalar sonucunda elde edilir. Bu tür çalışmalarda başkalarının fikirlerine önem vermek önceliklidir. Lider konumundaki kişiler çalışma arkadaşlarının düşüncelerini dinlemeli ve bu düşünceleri tartışmaya açmalıdır. Böylece ortaya atılan bir fikir doğruları ve yanlışları ile daha sağlıklı değerlendirilmiş olur. Sonuçta bu fikirler uygulama esnasında birçok kişi tarafından sahiplenilir.  

  •  *   *

Kişi sadece kendi düşüncelerini ön plana çıkarırsa belirli süre sonra yalnızlaşır.  Diğer grup üyeleri de kendilerini sorumluluk almaktan uzaklaştırırlar. Liderin bir diğer özelliği de diğer üyelere güvenmesi ve onları cesaretlendirmesidir. Grup üyeleri kendi fikirlerini rahatça uygulama ortamına sahip olmalıdırlar. Kişi çalıştığı ortamda ne kadar rahatsa o kadar verimliliği artacaktır.

  •  *   *

Sosyal paylaşımlar insanların kaynaşmaları, bir birlerini tanımaları için en güzel fırsatlardır. Kaliteli organizasyonlar kişilere verilen değeri ortaya çıkarır. Minik sürprizlerde çalışmaya heyecan katar.

  •  *   *

Çalışma ortamlarında fikir üreten, çalışmaya meyilli, elinden iş gelen kişilere düşüncelerini uygulama ve anlatma fırsatları verilmelidir. Çünkü bu tür kişiler nadir oldukları için onların verimliliğinden ‘zamanında’ istifade edilmelidir. Hatta bu tür kişilerin her fikrini dinlemek ve değerlendirmek için özel zamanlar ayırmalıdır.

  •  *   *  

Gereksiz detaylar ve prosedürler zihni yorgunluk oluşturur. Enerji doğru yönlere sevk edilmeli.  

  •  *   * 

Başarı için özeleştiri yapmak gerekir.

  •  *   * 

Gruplaşmaların olduğu yerlerde verimlilik olmaz.    

  •  *   * 

Tek doğru bir kişinin doğrusu değildir. Fikirlere karşı ön yargılı olunmamalıdır.

 

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...