12 Mayıs 2013 Pazar

PAZAR NOTLARI (MAYIS)



‘Hayat devam ediyor.’ basit bir söylemdir. Uyanmak için illaki kendi başınıza bir sorunun gelmesine gerek yok. Bir yere tabi olmanız, orayı sonsuza kadar eleştiremezsiniz anlamına gelmez. Bilgeliği üstlerinizde değil, yüreğinizde ve düşüncelerinizde arayın.
·           *       * 
‘Analar ağlamasın!’ ataerkil bir söylem gibi çağrışım yapıyor. Peki, babalar hiç mi ağlamaz? Babalar ağlamamalı mı? Nedense cümle içerisinde duygu sömürüsü ve kutuplaşma dürtülerini de barındırıyor. Aynı zamanda zorla cümleye tabi olma dolayısıyla da cümleyi söyleyen ve savunan gruba tabi olmayı da ihtiva ediyor. Münazara tekniği açısından güzel bir söylem.
·            *       * 
Son yıllarda siyaset, karşındaki yenme sanatı olarak algılanmaya başladı. Bu sanatın içinde bazı özellikler var. Bunlardan bir tanesi mevcut durumu geçmişle kıyaslamak ve bu kıyaslamadan puan kazanmaya çalışmak. Bir diğeri kendini üstün ve otorite görmek. Böylece hem tebaa hem de mağluplar oluşturmak hedefleniyor. Bir diğeri yapılanlara sözel ve görsel kanıtlar bulmak için uğraşmak. Retorik ve psikolojik üstünlük siyasetin olmazsa olmazları arasına girdi. Siyasiler, retorik ve psikolojik üstünlüğü hem muhalif partileri mat etmek hem de kendi kitlelerinin bağımlılığı arttırmak için fazlasıyla kullanıyor.
·           *      * 
Hatay’da şehit düşen hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu an dünyadaki (neredeyse) tüm ülkelerin düşmanları vardır. Bizim dışımızdaki birçok ülke, düşmanlarına karşı duydukları hisleri gerek sözel gerekse fiziksel olarak gösterirler. Biz ise  gerçek dost ve düşmanlarımızı henüz tanımlayamadık.  

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...