20 Aralık 2019 Cuma

VARLIK (2)


Varlık ve yokluk bir gün hastanede karşılaşmışlar. Laf lafı açmış ve ikisi de efendisinden dertli olduğunu söylemiş. Yokluk tüm suçu sahibinde bulmuş. Varlık ‘Kıymetimi bilmiyor.’ demiş. En iyisi bir süreliğine yer değiştirelim demişler. Yıllar sonra pazarda birbirlerine rastlamışlar. Yine birbirlerinden dert yanmışlar. Bu sefer de; yokluk demiş ki ‘İsyan ediyor.’, varlık demiş ki ‘Şükretmiyor, beni kendinden biliyor.’ En iyisi tekrar eski sahiplerimize geri dönelim demişler. Aradan uzun bir süre geçmiş mezarlıkta karşılaşmışlar. Birbirlerine hal ve hatır sormuşlar. İkisi de efendilerinden memnun olduğunu söylemişler. Ama bu son buluşma olmuş.

İnsan doğduğunda tercihi dışında kendisini varlık veya yokluğun içinde bulur. Lakin varlığı muhafaza etmekte, yokluğu değiştirmekte kendi iradesindedir. Gün gelir insan elindekilerin değişmesi ile imtihan olur. İşte o zaman sabretmekte yine kendi elindedir. Gün biter, ölüm yaklaşır insan hayatla ilgili çok şeyi öğrenir ama artık iş işten geçmiştir. Marifet odur ki! İnsan yaşarken Hak’kı bulsun.     

TURGAY URGUR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...