6 Eylül 2015 Pazar

Çuvaldız 7


Garip bir ülkede yaşıyoruz. Bir zamanlar bir kesim (ben dahil) Rahşan affını gerçekleştirdi diye Sezer Cumhurbaşkanını epey bir eleştirmiştik. Hatta bunu siyasi münazaralarımızda da sıklıkla kullandık. Dedik ki: teröristleri sokağa saldınız, sonra bunlar tekrar katil oldu vs vs. Adamları yerden yere vurduk.
Şimdi ise; bunu söyleyenlerin oy verdiği parti ( doğru ben de o partiye oy verdim) 13 yıl boyunca teröristi ve Kürdü güçlendirmiş. Tepesine çıkarmış. İş bu hale gelmiş. Ama kimse demiyor ki! Bu adamları bu kadar biz şımarttık.
İş harbiden vahim. Askerin ve polisin giremediği yerler var. Avrupa’da bir ülkenin polisi ölse Devlet orayı tamamen pislikten temizler. Fransa’daki olayı hatırlarsınız. Tüm Devlet liderleri kol kola girmişti.
Sevgili dostlar, yaklaşık 3-4 aydır. Bir şehit yakınının; annesi, babası, kardeşi, çocuğu gözüyle olaylara bakmaya çalışıyorum.
Vardığım sonuç şu: İnsanlığımız can çekişiyor. Gazetelerde şehit haberleri ile magazin haberleri yan yana duruyor. Ateş sadece düştüğü yuvaları yakıyor. Ne dumanı, ne de sisi bize uğruyor. Allah sonumuzu hayır etsin.   
Turgay

İnsan,
Nisyan.
İnsan,
İsyan.
Aldanır,
Kandırır,
Unutur,
Unutur.
Aşk masallarda ve filmlerde güzel,
Hayat ölümde gerçek,
Hayat ölürken gerçek,
Ve insan baştan sona zayıf ve çaresiz.

Turgay urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...