13 Temmuz 2014 Pazar

Gündem


Medyadaki adaletsiz seçim yorumlarına katılıyorum. Bir tarafta 12 yıldan bu yana oylarını arttırarak birden çok seçim kazanan bir partinin adayı var. Diğer tarafta ise yıllardır muhalefette kalıp, yine de umudu olmayan(bir türlü oldurulamayan) siyasi partiler ve malum adayları var.
+    +     + 
AK partinin seçim zaferlerinden sonra bir kısım karşı düşünceli kişilerin ‘seçmen psikolojisini’ açıklamaya çalıştıkları ve ‘insanlar neden ısrarla bu partiyi tercih ediyorlar?’ konulu tezleri başlı başına bir çaresizlik sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yerine ‘Neden başarısızız?’ sorusunun cevabını aramaya çalışsalar kendi gelecekleri daha isabetli olacak.
+    +    +
Yanılgı: Sağ seçmen iddia edildiği gibi liderlerini kutsamıyor. Vazgeçilemez görmüyor. Sadece en doğru seçimin bu olduğunu düşünüyor. Kıyaslama yapıyor. Yakın geçmişteki acı tecrübeleri gözden geçirdiğinde ülkesi için güvenli tercihleri yapmak istiyor.
+    +    +
Muhalif basın, muhalif seçmen ve yakın zamanda bunlara katılan muhalif cemaat; saldırı dili ayakta kalmaya çalıştığı sürece anlaşılmamaya ve ülke gerçeklerinden uzaklaşmaya devam edecektir. Vatandaşımız mevcut iktidarın eleştirisinden ziyade diğer düşüncedeki insanların icraatlarını ve söylemlerini görmek istiyor. Çünkü belli etmese de insanlarımız yönetimlerin yapmadıklarını ve yanlışlarını da görüyor.
+    +    + 
Gerçek manada empati yapabilmek için her grup kendi öğretilerini bir kenara bırakıp diğerlerinin nedenlerini ve gerekçelerini yerinde görmelidir.
+    +   +
Necip Fazıl ‘ZAMAN sadece armutları olgunlaştırır.’ Demişti. Olgunlaşmak için okumak, düşünmek, eyleme geçmek gibi birçok aksiyon gerekiyor.

Turgay URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...