13 Mart 2014 Perşembe

Çok mu zor, neden zor?


Herhangi bir kuruma, partiye, cemaate ve benzerleri ne varsa bağlı ya da bağımlı olmadan toplum içinde birey olarak kalmak çok mu zor? İtiraf etmeliyim ki bu şartlarda zor görünüyor. Çünkü aksini yapmak için okumak, araştırmak, yorum yapmak ve her türlü emeğin içinde bizzat rol almak gerekiyor. Kabullenmenin kolaycılığından sıyrılıp zahmetin sahibi olmak gerekiyor. Yakın zamandaki olaylar; hepimizin adeta gözünün içine sokarcasına şuursuz bağlılığın ne kadar da bilinçsiz bir komedi olduğunu gösterdi. Çünkü kişiler istemedikleri ve benimsemedikleri halde başkalarını (hiç hayatlarında yan yana gelme fırsatını bile bulamadıkları insanları)  savunma zorunluluğunu kendilerinde yüklenmiş hissettiler. Özgür insan, şerefli mahlûkat, kul bu olmasa gerek diye düşünüyorum.
·                               *                       *
Felakete uğradık. Farkında değiliz. Bir zamanlar kavimler sadece bir tür günahtan dolayı helak olurlardı. Şimdilerde üzülerek ve utanarak söylüyorum az-çok tüm yasaklarla yaşamayı kendimize yaşam biçimi yaptık. Müslüman alemi tümden insanlık survivor’ında bir birini yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor. Ve survivor’ın tüm çirkin oyunlarını benimsemiş gözüküyor(uz).


turgay urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...