17 Mart 2024 Pazar

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

     Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okullarımızı, sosyal alanlarımızı, evlerimizi, kütüphanelerimizi planlarken onların arzularını ve düşüncelerini hesaba katarak harekete geçmeliyiz. Onların adına değil onlarla birlikte karar vermeliyiz.

    Hele bir de konu bu kadim coğrafyada bizlere Allah'ın emaneti olan gençlerimiz olunca mevzu daha da önem arz ediyor. Çünkü Cumhuriyetimiz onlarla büyüyecek. Çünkü İslam aleminin şanlı bayrağını onlar taşıyacak. 

 * Gençlerimiz; meslekleri, üniversiteleri, gelecekteki kariyerlerini tanımak istiyor. 'Hangi meslek kendileri için en uygunu?, üniversitelerin bir birinden farkı var mı?, kariyer planlaması nasıl yapılır?' gençlerimiz bir an önce öğrenmek istiyor. Gençlerimiz onları GERÇEK DÜNYAYA HAZIRLAYAN bir eğitim sistemi istiyor. 

*Gençlerimiz; akademik başarı nasıl sağlanır? Örnekler ile bunun yöntemini öğrenmek istiyorlar. Aynı zamanda geniş yelpazede insan tecrübelerini dinlemek istiyorlar.   

*Gençlerimiz; beden ve ruh sağlıklarını korumak istiyor. Bu zamanın maddi ve manevi sorunlarından ari bir yaşama sahip olmak istiyor.

*Gençlerimiz; başkalarına faydalı olmak istiyor. Bunun için kendilerine ortam ve imkan verilmesini istiyor. Hayallerindeki mesleklerle ilgili tatillerde kısmi de olsa tanışmak istiyorlar. Uygun ve öğretici part time iş yoksunluğu maalesef gençlerimizin zamanlarının israfına neden oluyor ve hayallerini geciktiriyor. 

*Gençlerimiz; yaşam maliyetlerini karşılayabilecek kültürel yeterliliğe ve bilgiye sahip olmak istiyor. 

*Gençlerimiz, etrafımızdaki dünyayı tanımak, eğitim hayatları içinde sürekli okulda olmaktan ziyade yakın çevrelerinden başlayarak etraflarını tanımak istiyorlar. 

*Gençlerimiz, kendi öz güvenlerini kazanıp kendi iradeleri ile yakın çevreleri ile kaliteli bir iletişime sahip olmak istiyorlar. 

*Gençlerimiz, okul sonrası işsizlik kaygısından kurtulmak istiyorlar. 'Acaba mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim?' sorusu gençlerimizin zihnini fazlasıyla meşgul ediyor. 

*Gençlerimiz, suçtan ve şiddetten korunmak istiyor. Yani kendilerini güvende hissetmek istiyorlar. Toplum güvenliği gençlerimizin en çok üzerinde durulmasını istedikleri konulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. 

*Gençlerimiz, bilinçli birer tüketici olmak istiyorlar. Hem kendilerinin sahip oldukları hem de kamuya ait değerlerin verimli kullanılmasını istiyorlar. Sürdürülebilir bir üretim ve tüketim döngüsü gençlerimizin önceliklerinden. Özellikle tabiatın korunması ve gıdaya ulaşabilme hakkı gençlerimizin hassas olduğu konulardan. 

*Gençlerimiz, dijital bilgiye ulaşımın temel bir hak olarak görülmesini ve ulaşılmasını çok istiyor. Dijital okur yazarlık hakkında donanım sahibi olmak istiyorlar. 

*Gençlerimiz, kendilerine 'söz' verilmesini istiyor. Dinlenilmek istiyorlar ve de hiç şüphesiz bunu en çok onlar hak ediyor. Düşüncelerinin ve katkılarının saygı görmesini istiyorlar. Katılımcı olmak istiyorlar. Kolektif aksiyona fazlasıyla güveniyorlar. 

*Gençlerimiz, artan maliyetlerden dolayı 'evlerine yakın' fırsatların ve imkanların artmasını istiyorlar. Ulaşım, konaklama gibi maliyetleri eğitimlerinin başka evreleri için saklamak istiyorlar.   

*Gençlerimiz, neye ihtiyaçlarının olduğunun değil ne istediklerinin anlaşılmasını istiyorlar.  

*Gençlerimiz her vicdanlı insan gibi savaşların bitmesini istiyor. 

Geleceğimizin anahtarı gençlerimizde. Huzurlu, mutlu, kardeşçe ve barış içinde yaşayan bir ülkeyi onlar ile BİRLİKTE KURACAĞIZ. Bu cennet vatanımızı hak ettiği yüksek mevkilere HEP BİRLİKTE ulaştıracağız. İnanıyoruz, çalışıyoruz ve de başaracağız. Başka bir TÜRKİYE YOK. Yaşasın bu MİLLET için çırpına yürekler, yaşasın TÜRK GENÇLİĞİ. 

Hayırlı Ramazanlar, Allah oruçlarımızı, namazlarımızı, zekatlarımızı kabul eylesin. Bizleri kul hakkı ve haram yemekten muhafaza eylesin. Yaptığımız her hayırlı işimizin BİLİNÇ, samimiyet ve de iyi niyetle bezenmesini nasip eylesin.  

TURGAY URGUR  


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...