29 Haziran 2014 Pazar

Godot’u Beklerken


Bir kısım zamanı bol, ufku dar kesim Devlet’in terörü bitirmek için atılan adımlarında tökezlemesini ve işlerin kaosa dönüşmesini ya bekliyor ya da tellendiriyor. Ama nedense felaket rüyaları bir türlü gerçek olmuyor. Öngöremedikleri gibi bir türlü kargaşa, savaş, ekonomik çöküntü olmuyor. Olmadıkça da bu arkadaşlarımız rüyalarına ve senaryolarına daha fazla sarılıyorlar. Daha da delleniyorlar, daha da heyecanlanıyorlar, köpürdükçe köpürüyorlar. Hipnotezlerini(hipotez değil) geliştirdikçe geliştiriyorlar.  Aksine ekonomi eskisi gibi kolay kolay sarsılmıyor. Medya vatandaşı tedirgin edemiyor. Kısacası istikrar sürüyor. Ferasetli insanlarımız sabır, gayret ve dua gibi hem fiili hem sözlü hem de ruhlu yakarışlarla Allah’a yönelmeye devam ediyor. Vatandaşımız daha iyisi bulununcaya kadar seçtiklerine güvenirken diğerleri seçeceklerinin bir işe yaramayacağını düşüne düşüne her seferinde başa dönüp tekrar beklemeye başlıyor. Ne diyelim, Allah bu arkadaşlarımıza sabırdan önce düşünce versin.    

Bir de 17 Aralık’ta eşeğe binmeye çalışıp da 30 Mart’ta düşenler var. Bunlar harbi rüyacı. El alem içine çıkacak halleri kalmadı. Milletimiz; yıllarca geliştirdikleri söylemlerle eylemleri bir türlü özdeşmeyen bu kişilere fena ceza kesti. Şehirlisinden köylüsüne, Batılısından Doğulusuna kimse bu korsan siyasetçilere prim vermedi. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de vatandaşımız yine sağduyulu tercihini yapacak. Türkiye’de üretimin kaynağını ülkesini seven bu vatandaşlarımız oluşturduğu için dış manipülasyonlar ve gizli yapılanmalar Godotlarını beklemeye devam edecekler. Bunların komedi ve kepazelik karışımı tezleri şunlardan oluşuyor: AK partiye oy verenler 17 Aralık öncesinde değildi ama şimdi hırsız. Seçim her şey değildir. Hatta hiçbir şeydir. Önemli olan körü körüne bağlılıktır, abonelik ve sorgusuz itaattir. Bu zevzekler bir de kendileri gibi Ak parti seçmeninin liderlerini kutsadığını düşünüyor. Bunların ortak özellikleri; sıfır öz-eleştiri, toplu psikolojik savaş, beddua polemiği geliştirmek.
Hayat devam ediyor. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.    

Turgay Urgur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...