13 Ekim 2013 Pazar

Mutant Siyasetçi


MUTANT SİYASETÇİ
İnsanlarımız fotoğraf ve şov siyasetinden artık bıktı. Lakin siyaset düşkünleri ısrarla dağın fare doğuracağına bizleri inandırmak istiyorlar. Her platformda insanımızı, bizi, Türk toplumunu sadece dinleyici olarak görmek isteyen paçoz ve mutant bir siyaset yapılanması kendisini gösteriyor. Bilginin sadece kabuğunun sere serpe konuşulması tek kelimeyle düşünce felcinin izdüşümleri olarak zihnimizi kirletiyor.

1.       Mutant siyasetçi tanıtım derdindedir. Siyasi bir mevki için astronomik rakamları gözden çıkarabilir. Bu konuda sadece kendi cebinden değil kamu kaynaklarından da istifade edebilir. 

2.       Yapılanları anlatır. Öz eleştiriden yoksundur. Tespitleri ve geri-değerlendirmeleri sürekli yok sayar.

3.       Mutant siyasetçinin ekibi yoktur. Elemanlarının olmasını ister. Şirket mantığı ile taşeron hizmet satın almaya çalışır. Kollektif şuurdan yoksundur.

4.       Sorumluluğu yoktur. Hesap vermek, bilgilendirmek gibi prensipleri yoktur. Ceketini alıp çıktığında geride bıraktıkları zihninde veya vicdanında yer tutmaz. Copy- paste ve “delete” mantığı ile işlem yapar. 

5.       Mutant siyasetçi yeni tanıştığı bir üst versiyonunun özelliklerini kopyalar. Giyimini, telefonunu, beden dilini, kelimelerini, mimiklerini, yürüyüşünü bile üst versiyonlarınınki ile eşleştirme derdindedir.

6.       Mutant siyasetçi ekonomik değeri kadar konuşur. Kendi işi ile kamu hizmetlerini paralel götürme ve ilerletme derdindedir. Bunu yaparken kendi kendisini denetleyen bir gizlilik politikası yürütür.

7.       Açılışlar, törenler, gazetelerin pahalı sayfaları, her türlü sosyal etkinlik mutant siyasetçinin mutlaka bulunması gereken yerlerdir. Hizmetlere ayrılan zaman bunların ardından arta kalan zamandır. İşte bu yüzden sokaklar, yollar, okullar, denetlenmesi gereken işyerleri, toplumun sorunları, gençliği tehdit edenler, sağlık denetimleri, yeni projeler hep unutulur. Hep ıskalanır.

8.       Mutant siyasetçinin etik değerleri yoktur. Yaptıklarını irdelemez, iç muhasebesi yoktur. 

Turgay Urgur


Not: “Mutant” siyasetçi Turgay Urgur’un siyasi literatüre bir hediyesidir.   

Mutant siyasetçiler kendiliğinden mi oluştular?
Mutant siyasetçisi hangi ışınlamalara maruz kaldı ve DNA sarmalında değişmeler oldu?
Her mutant mutantlığının farkında mıdır?
Mutantların karşısında normal siyasetçiler hayatlarını sürdürebilirler mi?
İyi mutant olur mu? J

Mutant siyasetçinin oluşumu iç sarmal mı yoksa dış sarmal sorunu mu? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...