20 Ocak 2024 Cumartesi

Kendimle savaşım



Kendimle savaşı kazanırsam tüm savaşları kazanmış olacağım. Yani Ben’in farkına varırsam, Ben’in faniliğini anlarsam ve Ben’in derdini unutursam; tüm savaşları kazanmış olacağım. Büyük hesabın sorumluluğu varken; tüm diğer hesapları kapatırsam, dünyalık işleri dünyalık kadar yaparsam, kaybetmekten değil kazanmaktan korkar hale gelebilirsem, yenilmeyeceğim.

Müslümanın derdine üzülüyor gibi görünmekten öte en azından gerçekten üzülebilirsem. Pervasızca konuşmayı, şuursuzca davranmayı ve tüm diğer insancık oyunlarını terk edebilirsem; galip olacağım.


Kendimle savaş: herkesin gördüğüne yüz çevirip, içimdeki görülmeyenleri önüme koymakla başlayacak. İlahi Rıza’dan gayri tüm görecelikleri bırakmakla devam edecek. Ve son nefeste “On’dan başka İlah yokturla” bitecek. Bitecek ve kendimle olan savaşı kazanacağım. Yaşama sülük gibi yapışmayı unutunca, ölümün varlığını su gibi-ekmek gibi anlayınca, zaman-mekan-madde kaygısını içimden çıkarınca; muzaffer olacağım. Hastalığa şaşırmayıp, imtihana kızmayıp, varlıkla şımarmayıp; yoklukta isyan değil de itaat etmeyi öğrenince kazanacağım. En büyük makamı kulluk bilip gerisini masiva görünce kazanacağım. 

TURGAY URGUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ANAHTAR GENÇLERİMİZDE

       Gençler, öğrencilerimiz, çocuklarımız şüphesiz hepimiz için en büyük değere sahip. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, çarşılarımızı, okull...